Isırgan Otlu Çılbır
Boşnak Böreği (Pita)
Boşnak Mantısı (Ribitça )
Sura
Bölgenin yörük kültüründen gelen ve genelde Kurban bayramlarında yapılan bir yemektir. Kuzu veya oğlak etiyle yapılır. Tarifi; Kuzu ya da oğlağın sağ ön kolu ya da kaburga bölümü güzelce tuzla her tarafına yedirecek şekilde ovulur. Kaburga kısmı çok ayrılmadan içi doldurulabilecek şekilde açılır.Bir tarafta ılık su ile yıkanan pirinç tuz, karabiber ve kimyon ile karıştırarak kaburganın içine güzelce doldurun içine yaklaşık 10 12 su bardağı su koyarak açtığınız yeri dikin ve geniş derin bir tepsiye koyun. Etin üzerini kimyon ve karabiberle güzelce sıvayın. Ve tepsiye 2 su bardağı su koyun ve 200 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Üzeri kızarmış ve i-güzelce pişmiş etinizin dikişini söküp pilavla eti güzelce servis edebilirsiniz.
Zeytin Yağlı Enginar Dolması
Deniz Börülcesi Salatası
Düğün Keşkeği
Soka
Kuru Fasulye
Zeytin Yağlı Bamya
Girit Ezmesi
Bölgemize Girit’ ten ve midilliden göçen göçmenlerden gelen lezzetler arasındadır. Genelde meze olarak sunulan bu lezzet. Girit’ten gelen özel peynirle yapılır. Taze fesleğeni Zeytin yağı ile güzelce robottan geçiriyoruz. İçine cevizleri de atıp devam ediyoruz. En son içine peyniri de atıp biraz daha çektikten sonra soğuk meze olarak servis edebilirsiniz.
Enginar Izgara
Yaprakları ve sapları ayıklanan enginarlar güzelce limonlu suda bekletilir. Tencerede orta ateşte biraz haşlandıktan sonra Izgaraya atılan enginarlar en sonunda iri iri parçalara ayrılarak servis tabağına alınarak ; üzerine maydanoz taze soğan limon ve tuzu zeytin yağı ile karıştırılarak eklenir. Soğuk servis edebilirsiniz.
Sıcak Ot
Bölgemizde yetişen Akkız, Ebegümeci , Hindi bağ gibi baharın serinliklerinde yetişen otlardan Yapılan lezzetlerdendir. Tarif aynı olduğu için otlar damak zevkinize göre değişiklik gösterebilir. Otları suda iyice yıkayıp temizlendikten sonra köklerinden ve kalın saplarından ayıklanır. Tereyağında güzelce kavrulan otun içine sarımsak ve tuz atıp ocaktan alıyoruz. En üstüne sarımsaklı yoğurt ve zeytin yağda kavrulmuş kırmızı biber gezdirebilirsiniz. Sıcak servis ediniz. Dilerseniz aynı otları tencerede iyice kaynatıp süzdükten servis tabağına alabilir. Üzerine yağlı tuzlu limonlu sos hazırlayarak . Soğuk salata olarak da servis edebilirsiniz.